dania bez konserwantówPierogi

Nasze smakołyki

Pierogi ruskie

A właściwie Polskie. Staropolskie danie najbardziej popularne we Lwowie. Ich nietuzinkowy smak zawdzięczają doskonale dobranym składnikom. Ciasto miękkie, ale nieciągnące się. Pyszny farsz składający się z sera twarogowego, ziemniaków i odpowiednio podsmażonej cebulki oraz przypraw, stanowią samodzielne danie. Można je podawać na wiele sposobów – podsmażone, odgrzane w gorącej wodzie, kuchence mikrofalowej czy na grillu. Doskonałym uzupełnieniem mogą być podsmażone ćwiartki cebuli, śmietana lub skwarki.

Skład:

mąka pszenna, woda, ziemniaki, ser twarogowy chudy, olej roślinny, cebula, sól, pieprz

Zawiera gluten

Sposób przygotowania:

Produkt gotowy do spożycia po podgrzaniu. Najlepiej wrzucić do gotującej się osolonej wody i gotować do wypłynięcia lub podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.
 

Opakowanie:

- ~1 kg – zapakowane w atmosferze ochronnej w worki

- 500 g – zapakowane w atmosferze ochronnej, w styropianowej tacce barierowej

- 350 g – zapakowane w atmosferze ochronnej, w styropianowej tacce barierowej

 

BEZ KONSERWANTÓW

  • pierogi ruskie