dania bez konserwantówPierogi

Nasze smakołyki

Pierogi ruskie

Klasyka polskiej kuchni. Pierogi ruskie to danie ze staropolskim rodowodem.

Nasze pierogi zawdzięczają swój niesamowity smak doskonałej recepturze oraz składnikom najwyższej jakości. Specjalnie podsmażona cebulka oraz przyprawy wydobywają niesamowity aromat farszu na bazie sera twarogowego i ziemniaków. Miękkie i nieciągnące się ciasto nadaje pierogom idealną teksturę, a staranne połączone z farszem tworzy z nim idealny smakowy duet.

Są wyśmienite bez niczego lub z różnymi dodatkami, z wody, z patelni, z grilla.

danie wegetariańskie

bez konserwantów

Skład:

  • Ciasto: mąka pszenna , woda, olej rzepakowy, sól.
  • Farsz: ziemniaki gotowane 62 %, ser twarogowy półtłusty 29%, cebula, olej rzepakowy, przyprawy, sól.
  • Zawartość farszu minimum 35%

Sposób przygotowania:

Produkt gotowy do spożycia po podgrzaniu.

  • wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować do wypłynięcia,
  • podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu,
  • zrumienić na grillu.

Przechowywać w temp: 0 – 4 ºC

Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 24h.

Opakowanie:

- ~1 kg – zapakowane w atmosferze ochronnej w worki

- 500 g – zapakowane w atmosferze ochronnej, w styropianowej tacce barierowej

- 350 g – zapakowane w atmosferze ochronnej, w styropianowej tacce barierowej

 

Wartości odżywcze:

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 680 kJ / 174 kcal

Tłuszcz 2 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g

Węglowodany 31 g

w tym cukry 1,5 g

Białko 6,2 g

Sól 0,8 g

  • pierogi ruskie